Парламент ратифицировал Международную конвенцию по борьбе с допингом в спорте

03.08.2006, 16:03

Верховная Рада Украины ратифицировала Международную конвенцию по борьбе с допингом в спорте. (укр.)

Ціль дійсної Конвенції в рамках стратегії і програми діяльності ЮНЕСКО в області фізичного виховання і спорту полягає у сприянні попередженню використання допінгу в спорті і боротьбі в інтересах його використання.

Конвенція носить юридично обов'язковий характер та забезпечує, зокрема:

- прийняття урядами заходів, які будуть направлені на боротьбу з допінгом у спорті, які б доповнювали кроки, що вже були вжиті спортивним рухом, включаючи заходи боротьби з допінгом на національному рівні, міжнародне співробітництво, діяльність з питань освіти та підготовки, а також проведення досліджень;

- надання підтримки Всесвітньому антидопінговому агентству в його боротьбі з допінгом у спорті;

- надання підтримки Всесвітньому антидопінговому кодексу та Міжнародним стандартам, враховуючи їх важливість в плані гармонізації політики і практики спортивного руху у всьому світі.

Ратифікація Конвенції (реєстр. N0021) сприятиме інтеграції України у світове співтовариство у сфері сучасної антидопінгової політики та спортивного руху, зміцнить відповідну законодавчу базу, наблизить до загальноприйнятих світових стандартів, дасть можливість українським спортсменам брати участь у всіх міжнародних змаганнях, Олімпійських іграх та стверджувати авторитет України на світових спортивних аренах.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также