Парламент внес изменения в закон "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании"

03.08.2006, 15:57

Верховная Рада Украины приняла Закон Украины "О внесении измене в Закон Украины "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании" (относительно выплаты пенсий гражданам Украины, которые находятся за рубежом). (укр.)

Метою прийняття закону (реєстр. N1042) є відновлення конституційних прав громадян, які перебувають за кордоном на пенсійне забезпечення та реалізація принципу рівноправності застрахованих осіб щодо отримання пенсійних виплат, передбачених Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", незалежно від їх місця перебування.

Законом закріплюється за громадянами України, що перебувають в інших державах, право на отримання пенсії, заробленої в Україні. Так, у разі перебування особи, яка має право на отримання пенсії, за кордоном, за заявою такої особи пенсія, в установлені законом терміни, виплачується її уповноваженому представнику, перераховується на визначений нею банківський рахунок, або акумулюється на спеціальному рахунку в Пенсійному фонді та виплачується їй за першим зверненням.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также