ДК "Укртрансгаз" увеличила реализацию моторного топлива

14.09.2006, 17:25

За восемь месяцев 2006 года ДК "Укртрансгаз" увеличила реализацию природного газа в качестве моторного топлива на 4,2%. (укр.)

У січні-серпні 2006 року ДК "Укртрансгаз" реалізувала через мережу автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС) понад 297 млн. куб. м природного газу в якості моторного палива. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року реалізація газу зросла на 12,11 млн. куб. м, або на 4,2%.

Використання даного обсягу стисненого природного газу в якості моторного палива для автомобільного транспорту дозволило вивільнити понад 275 тис. т рідкого моторного палива та значно зменшити забруднення навколишнього середовища.

ДК "Укртрансгаз" приділяє значну увагу підтримці на належному технічному рівні своєї мережі АГНКС та її безпечній експлуатації. З початку 2006 року проведено 32 ремонти компресорних установок АГНКС, проти запланованих 30. У 2006 році мережа АГНКС ДК "Укртрансгаз" функціонувала надійно та безперебійно.

Україна - одна з провідних держав світу щодо використання природного газу на автомобільному транспорті. Мережа АГНКС ДК "Укртрансгаз" складається з 89 станцій, спроможних забезпечити природним газом в якості моторного палива до 100 тис. автомобілів. Українська мережа АГНКС має зв'язок з відповідною мережею сусідніх країн, що дає можливість забезпечити роботу вантажного автотранспорту на міжнародних лініях. Заміна на автотранспорті рідких моторних палив стисненим природним газом є одним із важливих засобів захисту довкілля від оксидів вуглецю, азоту та свинцю. Використання стисненого природного газу в якості моторного палива також є економічно вигідним.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також

Читайте также