Спикера Верховной Рады пригласили посетить с визитом Россию

14.09.2006, 11:13

13 сентября председатель Верховной Радф Украины Александр Мороз в Ялте (Автономная Республика Крым) встретился с председателем Совета Федераций Федерального Собрания Российской Федерации Сергеем Мироновым. (укр.)

На початку зустрічі С. Миронов передав О. Морозу офіційне запрошення відвідати Російську Федерацію з офіційним візитом на чолі парламентської делегації у зручний для нього час.

Політичну ситуацію в Україні голова Верховної Ради України охарактеризував як стабільну. Він поінформував свого російського колегу про створення коаліції у складі Партії Регіонів, Соціалістичної партії України та Комуністичної партії України і висловив переконання, що "Наша Україна"також приєднається до неї.

О. Мороз підкреслив, що всі гілки влади наразі налаштовані на конструктивну співпрацю.

Говорячи про плани законодавчої роботи, О. Мороз сказав, що Верховна Рада України серед першочергових планує ухвалити законопроекти у розвиток конституційної реформи, зокрема у частині місцевого самоврядування, про Кабінет Міністрів України, про Президента України, про опозицію.

Сторони також обговорили деякі аспекти євроінтеграційних процесів. Зокрема, торкаючись питання співпраці з НАТО, О. Мороз зазначив, що питання про членство в Альянсі має вирішуватися виключно шляхом референдуму.

У розвиток теми О. Мороз зазначив, що Україна має виконувати ті зобов'язання, які містяться у Плані дій Україна-НАТО. Голова Верховної Ради України також вважає за необхідне проводити роз'яснювальну роботу щодо Програм Альянсу, спрямованих на запобігання тероризму, незаконному обігу наркотиків, зброї, торгівлі людьми.

Говорячи про Єдиний економічний простір, голова Верховної Ради України наголосив на необхідності законодавчо забезпечити конкретні механізми економічної співпраці, зокрема сприяти створенню зони вільної торгівлі без обмежень і вилучень.

О. Мороз також висловився за оптимізацію роботи спільної українсько- російської міжурядової комісії. На його думку, це сприятиме прискоренню вирішення багатьох питань, які накопичилися у двосторонніх економічних відносинах.

О. Мороз і С. Миронов у Ялті взяли участь у заходах, що проходили у рамках VII Міжнародного телекінофоруму "Разом".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також