В Донецкой области столкнулись с трудностями при отключении должников от поставок газа

15.09.2006, 15:46

В Донецкой области зафиксированы факты недопуска рабочих групп по отключению от поставок газа на объекты предприятий-должников ТКЭ. (укр.)

Всупереч вимогам законодавства України, робочі групи з надання практичної допомоги підприємствам з газопостачання та газифікації Донецької області ВАТ "Донецькоблгаз" і "Донецькміськаз" у забезпеченні відключення від газопостачання підприємств ТКЕ-боржників протягом 14-15 вересня не були допущені до деяких об'єктів теплокомуненерго Донеччини. Зокрема, було зафіксовано факти недопуску на об'єкти теплової енергетики ОКП "Донецьктеплокомуненерго" (борг за спожитий у 2006 р. газ - 39,5 млн. грн.), ККП "Донецькміськтепломережа" (29,7 млн. грн.), ТОВ "Енергохолдинг" (Краматорська ТЕЦ, 7,1 млн. грн.). Підприємство КВП "Краматорськтепломережа" (694 тис. грн.) припинило газоспоживання самостійно.

Відповідні листи про недопуск робочих груп на об'єкти підприємств- боржників регіону ДК "Газ України" підготувала на адресу органів прокуратури, НАК "Нафтогаз України" та Мінпаливенерго України.

Станом на 15 вересня п. р. загальна сума боргу 4 підприємств ТКЕ Донеччини перед ДК "Газ України" за спожитий у 2006 р. природний газ складає 72,1 млн. грн., що становить 13% від загальної заборгованості підприємств теплокомуненерго в Україні (561,9 млн. грн.). На сьогодні припинено газопостачання 410 з 529 котелень на об'єктах ОКП "Донецьктеплокомуненерго", ККП "Донецькміськтепломережа", ТОВ "Енергохолдинг" (Краматорська ТЕЦ). 119 котелень продовжують працювати. Разом з тим, голова донецької обласної державної адміністрації Володимир Логвиненко погодив графік погашення заборгованості підприємств ТКЕ на суму 52 млн. грн. З метою погашення решти заборгованості підприємства ТКЕ регіону мають намір отримати кредитну лінію на суму 20 млн. грн.

ДК "Газ України" наголошує, що угоди з підприємствам ТКЕ про постачання газу під час опалювального сезону 2006-2007 рр. укладатиме лише за умови 100% оплати ними поточних поставок палива та погашення до початку опалювального сезону заборгованості, що виникла у 2006 році.

Виїзд робочих груп до регіонів з надання допомоги у забезпеченні відключення від газопостачання підприємств ТКЕ-боржників здійснюється на виконання доручень Кабінету Міністрів України, Мінпаливенерго України та НАК "Нафтогаз України" щодо 100-відсоткового погашення підприємствами комунальної теплоенергетики заборгованості за спожитий у 2006 р. природний газ до початку опалювального сезону 2006-2007 рр.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також

Читайте также