Транзит газа в страны Европы через территорию Украины за 8 месяцев года составил 77,0 млрд. куб. м

21.09.2006, 13:01

В январе-августе 2006 года транзит природного газа газотранспортной системой (ГТС) Украины в европейском направлении составил 77,0 млрд. куб. м., в страны СНГ - 9,2 млрд. куб. м. (укр.)

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, обсяги транзиту газу зменшилися відповідно на 4,8 та 0,1 млрд. куб. м.

Причиною скорочення транзиту стало сезонне зменшення обсягів відбору газу споживачами європейських країн, що спричинене аномально високими літніми температурами. Крім того, скорочення обсягів транзиту було спричинене зменшенням обсягів подачі газу у ГТС України з боку Росії протягом перших днів січня 2006 року.

Поточні контрактні зобов'язання виконуються замовниками транзиту та ДК "Укртрансгаз" в повному обсязі. Газотранспортна система України працює стабільно та надійно і здатна забезпечити транзит газу до країн Європи в обсязі до 140 млрд. куб. м на рік. За багаторічний період транспортування природного газу до країн Європи не зафіксовано жодного випадку зриву поставок з причини незадовільного технічного стану газотранспортної системи України.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також

Читайте также