Правительство внесло изменения в Положение о призыве на военную службу

10.01.2007, 11:58

Кабинет Министров Украины своим постановлением внес изменения в Положение о подготовке и проведении призыва граждан Украины на срочную военную службу и принятие призывников на военную службу по контракту. (укр.)

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2006 року N 1841 "Про внесення змін до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом" внесено відповідні зміни в аналогічне Положення, яке було затверджено постановою Кабміну від 21 березня 2002 року N 352.

Зокрема, ці зміни стосуються інформування місцевих органів виконавчої влади про проведення лікувально-оздоровчої роботи, про хід роботи з призовниками, які мають низький рівень освітньої підготовки, не володіють або недостатньо володіють державною мовою, порядку планування роботи військових комісаріатів з призову громадян на строкову військову службу, обліку та переміщення призовників, тощо.

Так, наприклад, пункт 12 Положення доповнено абзацом такого змісту: "Військові комісаріати разом з органами управління охорони здоров'я планують і контролюють проведення лікувально-оздоровчої роботи та один раз на рік інформують місцеві органи виконавчої влади про її результати".

Згідно до нового Положення, слова "Закон України "Про загальний військовий обов'язок і військову службу у тексті відповідних додатків замінюються словами "Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу". Також у зв'язку з організаційно-штатними змінами, які відбуваються у Збройних Силах України, внесено доповнення, яке передбачає після слів "командувач" та "оперативне командування" додавати слова "начальник" і "територіальне управління".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також