Минобороны упростило систему медосмотра для призывников

25.01.2007, 16:22

Министерство обороны Украины упростило систему медицинского осмотра для юношей, которые призываются на срочную военную службу, сообщил министр обороны Украины Анатолий Гриценко сегодня, 25 января, во время рабочей поездки в Севастополь. (укр.)

Глава оборонного відомства також зазначив, що ним підписано відповідний наказ, за яким з 2007 року вводиться гнучка і прозора для призовників система медичного огляду у військкоматах. Вона, зокрема, передбачає, що до Збройних Сил України призиватимуть тільки тих юнаків, які мають хороші фізичні показники та здатні долати складнощі і навантаження у Збройних Силах. Водночас люди, які за показниками здоров'я не можуть служити у ЗС, будуть звільнені від необхідності кожного року проходити медичне обстеження.

- Будемо відверті - таким чином додатково викорінюється основа для корупції, оскільки багатьох юнаків, яким здоров'я не дозволяє служити в армії, викликають у військкомати кожного року, і вони змушені проходити всі процедури обстеження, в результаті значна частина з них просто відкуповуються", - наголосив міністр оборони України Анатолій Гриценко.

Керівник військового відомства також зазначив, що людина, яка за станом здоров'я не може служити у Збройних Сил України, і це зафіксовано при першому обстеженні, знімається з обліку як військовозобов'язана.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також