УКРАИНА И ТУРЦИЯ ПОДПИСАЛИ СОГЛАШЕНИЕ ОБ ОБОРОННО-ПРОМЫШЛЕННОМ СОТРУДНИЧЕСТВЕ

17.01.2007, 16:48

Министр обороны Украины Анатолий Гриценко и министр национальной обороны Турецкой Республики Мехмет Веджди Гьонюль подписали межправительственное Соглашение об оборонно-промышленном сотрудничестве. (укр.)

Сьогодні, 17 січня, в рамках візиту української державної делегації на чолі з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем до Турецької Республіки було підписано міжурядову Угоду про співробітництво у оборонно-промисловій сфері.

Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки "Про оборонно-промислове співробітництво з української сторони підписав міністр оборони України Анатолій Гриценко, з турецької - міністр національної оборони Турецької Республіки Мехмет Веджді Гьонюль.

Крім того, командувачі Військово-Морських Сил України та Туреччини віце-адмірал Ігор Тенюх та адмірал Йенер Караханоглу підписали Протокол між Міністерством оборони України та Генеральним штабом Збройних Сил Турецької Республіки "Про співробітництво у сфері обміну інформацією в рамках операції "Чорноморська гармонія".

Підписання Угоди і Протоколу відбулося за результатами українсько-турецьких переговорів під головуванням прем'єр-міністрів двох країн Віктора Януковича та Реджепа Ердогана.

Операція "Чорноморська гармонія" ("Blacksea Harmony") була ініційована Туреччиною наприкінці 2003 року як альтернативна пропозиції США поширити зону операції НАТО "Активні зусилля" на акваторію Чорного моря.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також