Состоялась встреча руководителей МИД Украины и Чехии

15.01.2007, 15:46

Сегодня, 15 января, в рамках официального визита министра иностранных дел Украины Бориса Тарасюка в Чешскую Республику состоялась его встреча с министром иностранных дел ЧР Карелом Шварценбергом и переговоры официальных делегаций внешнеполитических ведомств Украины и Чехии. (укр.)

У ході переговорів сторони обговорили широкий спектр питань двосторонньої співпраці, регіонального співробітництва, зокрема в рамках Вишеградської четвірки, енергетичної безпеки, а також обмінялися інформацією щодо внутрішньополітичної ситуації в обох країнах.

Сторони висловили обопільну зацікавленість у продовженні повномасштабного двостороннього політичного діалогу та обговорили графік реалізації двосторонніх візитів на високому та найвищому рівнях цього року.

Констатуючи позитивну динаміку українсько-чеських економічних відносин, Б. Тарасюк відзначив, що поглибленню українсько-чеського торговельно-економічного співробітництва сприятиме проведення у березні ц. р. в Києві першого засідання українсько-чеської Змішаної комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва.

Під час обговорення питань співробітництва із запозичення досвіду європейської інтеграції ЧР українська сторона висловила вдячність за послідовну підтримку Чехією європейських та євроатлантичних устремлінь України, а також сподівання на таку ж підтримку чеською стороною конструктивного переговорного процесу з укладення нової базової Угоди між Україною та ЄС і підписання та ратифікації угод України з ЄС у візово-реадмісійній сфері.

Окрім цього, сторони обговорили питання міграційної політики та захисту прав українських громадян, які працюють, проживають чи перебувають у Чехії. Зокрема, було погоджено проведення у лютому ц. р. у Празі конференції з питань міграційної політики за участю відповідних міністерств та відомств обох країн.

За результатами переговорів офіційних делегацій МЗС України і Чеської Республіки Б. Тарасюк та К. Шварценберг підписали План консультацій між МЗС України та МЗС ЧР на 2007-2008 роки та Спільну Заяву про співробітництво з реалізації Плану дій Україна-ЄС.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також