СОСТОЯЛАСЬ ВСТРЕЧА СПИКЕРА ВЕРХОВНОЙ РАДЫ С ПРЕМЬЕР-МИНИСТРОМ ЭСТОНИИ

16.01.2007, 13:51

Сегодня, 16 января, председатель Верховной Рады Украины Александр Мороз провел встречу с премьер-министром Эстонии Андрусом Ансипом, который находится в Украине с официальным визитом. (укр.)

На початку зустрічі голова Верховної Ради України високо оцінив рівень двосторонніх взаємин і висловив сподівання, що візит прем'єр-міністра Естонії надасть українсько-естонським відносинам, у тому числі, їх міжпарламентській складовій, нового імпульсу.

На думку Олександра Мороза, відновлення роботи двосторонньої міжурядової комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва, сприятиме створенню умов для успішної співпраці між діловими колами наших країн.

Прем'єр-міністр Естонії, у свою чергу, високо оцінив рівень двостороннього політичного діалогу і динаміку економічної співпраці. Він наголосив на збільшенні торгівельного обороту між Україною та Естонією та на зростанні обсягів взаємних інвестицій. Естонські бізнесмени, сказав глава естонського уряду, зацікавлені у розвитку співпраці з Україною.

Прем'єр-міністр запросив голову Верховної Ради України відвідати Естонію з офіційним візитом у зручний для нього час.

Під час зустрічі відбувся обмін думками з широкого кола питань двосторонніх і міжнародних взаємин.

Олександр Мороз, зокрема, поцікавився досвідом Естонії у сферах розвитку місцевого самоврядування, євроінтеграції та проведення структурних економічних реформ.

Прем'єр-міністр Естонії зазначив, що його країна підтримуватиме євроінтеграційні прагнення України.

Говорячи про ситуацію в Україні, голова Верховної Ради зазначив: "Політична стабільність в Україні і позитивні зрушення в економіці будуть найкращою відповіддю на всі складнощі. А політична стабільність великою мірою залежить від завершення політреформи на місцях".

Торкаючись питання євроінтеграції України, голова Верховної Ради зазначив, що "налаштованість українських політиків на європейський вибір не піддається сумніву", свідченням чого, за його словами, є конкретні кроки Верховної Ради і уряду у цьому напрямку. Це, зокрема, ухвалення законів про вступ України до СОТ.

Разом із тим голова Верховної Ради зазначив, що перш за все, Україна має подолати такі негативні явища, як корупція і запроваджувати демократичні стандарти у всіх сферах життя. За його словами, вступ до СОТ стане передумовою для переговорів із Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі. "Тоді ми отримаємо новий плацдарм для вирішення питання євроінтеграції", - сказав голова Верховної Ради Олександр Мороз.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також