Сотрудничество с ЕБРР - приоритетное направление работы правительства Украины

17.01.2007, 11:04

Первый вице-премьер-министр Украины, министр финансов Николай Азаров встретился с заместителем генерального секретаря Европейского банка реконструкции и развития Найджелом Картером. (укр.)

Сторони обговорили можливість проведення щорічних зборів ЄБРР в м. Києві у 2008 році, необхідність коригування пакету пропозицій від ЄБРР, а також теперішню політичну ситуацію в України.

Як зазначив Микола Азаров, Україна вже підготувала всі необхідні документи для організації щорічних зборів ЄБРР в м. Києві у 2008 році. У свою чергу Найджел Картер подякував першому віце-прем'єр-міністру України за таку можливість та наголосив, що найближчим часом відповідь на це запрошення буде надана президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Жаном Лем'єром та акціонерами Банку.

Микола Азаров також підкреслив, що Уряд вживатиме всіх необхідних заходів для затвердження нової стратегії співпраці України із Європейським банком реконструкції та розвитку, яка з українського боку ґрунтуватиметься на стабільності й передбачуваності політичної ситуації в країні.

Принагідно перший віце-прем'єр-міністр України наголосив, що співпраця із ЄБРР - це саме той напрямок скоординованих дій влади, необхідність якого не викликає жодних питань ані в уряду, ані в парламенту, ані в Президента.

У свою чергу, заступник директора ЄБРР в Україні Анджей Вiтек розповів про плани Банку щодо України. Зокрема, ЄБРР планує підписати із Україною кредитний проект більше ніж на 1 млрд. євро, у якому активну участь братимуть українські урядові структури. Крім того, при підготовці проекту щорічної угоди між ЄБРР та Україною на 2007-2008 роки будуть включені інші проекти вартістю близько 600 млн. євро, в першу чергу проекти із розвитку інфраструктури (транспортної галузі, проекти з енергозбереження).

Важливим напрямком співпраці України та ЄБРР Ігор Подолєв, виконавчий директор ЄБРР від України, Румунії, Молдови, Грузії, Вірменії назвав відкриття в Україні ще двох представництв Банку - в Дніпропетровську та Донецьку - та збільшення штату працівників.

Микола Азаров підкреслив, що теперішня ситуація в Україні дозволяє говорити про запровадження Урядом середньострокових проектів, а саме стратегії розвитку України до 2011 року, яка буде спиратися на втілення регіональних інфраструктурних та економічних програм.

У зв'язку із цим перший віце-прем'єр-міністр наголосив, що Президент України повністю підтримує дії Уряду, спрямовані на забезпечення прискореного розвитку економіки України.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також