В Страсбурге открылась сессия ПАСЕ

22.01.2007, 17:34

Первая часть очередной сессии Парламенткой Ассамблеи Совета Европы, которая будет продолжаться 22-26 января 2007 года, начала свою работу в Страсбурге. (укр.)

У роботі сесії бере участь Постійна делегація Верховної Ради України у ПАРЄ на чолі з її керівником, головою Комітету у закордонних справах Віталієм Шибком.

Перший день роботи Асамблеї присвячений кадровим питанням, зокрема виборам віце-президентів форуму, призначенню членів комітетів.

Президентом ПАРЄ обрано Рене Ван дер Вільдена. Звертаючись до представницького форуму після обрання на посаду, він подякував парламентарям за довіру. При цьому Президент ПАРЄ завірив, що і надалі робитиме все, щоб "відстоювати європейські цінності".

Рене ван дер Вільден підкреслив, що ПАРЄ є "моральною совістю Європи". "Останнім часом, - зазначив він, - значно виріс авторитет Ради Європи, для якої ключовим моментом є відстоювання прав і свобод людини".

Віце-президентом ПАРЄ обрано народного депутата України Сергія Головатого.

Очікується, що до зібрання звернеться Його Святосте Вселенський патріарх Варфоломій. Делегати національних парламентів також заслухають інформацію генерального секретаря Ради Європи Террі Девіса щодо діяльності Ради Європи. Парламентарі планують розглянути сьогодні питання про сексуальні напади, пов'язані з "наркотиками згвалтування".

Крім того, протягом першого дня підтримано рекомендацію щодо обговорення за терміновою процедурою проблеми загрози життю журналістів та питань свободи слова.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також