СОВЕТ МИНИСТРОВ ЕС ОДОБРИЛ МАНДАТ НА ПЕРЕГОВОРЫ C УКРАИНОЙ ПО НОВОМУ РАМОЧНОМУ ДВУСТОРОННЕМУ ДОГОВОРУ

23.01.2007, 11:21

Министерство иностранных дел Украины прокомментировало одобренный Советом министром Европейского Союза по общим вопросам и внешним отношениям мандат на переговоры c Украиной относительно нового рамочного договора между ЕС и Украиной. (укр.)

Україна вітає ухвалення Радою міністрів ЄС 22 січня 2007 року директив Європейської Комісії на переговори щодо укладення нового рамкового договору між Україною та ЄС на заміну Угоди про партнерство та співробітництво.

Україна підтверджує свою готовність до започаткування офіційних переговорів щодо нового рамкового договору вже ближчим часом.

Переконані, що в результаті переговорів вдасться підготувати новий амбіційний договір, що відповідатиме євроінтеграційним прагненням України та сприятиме переведенню двосторонніх відносин на рівень політичної асоціації та економічної інтеграції.

Стратегічним курсом внутрішнього і зовнішнього розвитку України є інтеграція до Європейського Союзу. Такий курс підтримується Президентом, Урядом, Верховною Радою та громадянами України. У цьому контексті наголошуємо на необхідності відкритості дверей ЄС для України відповідно до статутних документів ЄС.

Україна висловлює щиру вдячність всім державам-членам, депутатам Європарламенту та громадянам країн Європейського Союзу, які активно відстоюють її європейську перспективу.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також