Состоялся украино-сингапурские переговоры об интенсификации сотрудничества

25.01.2007, 12:51

25 января 2007 года первый вице-премьер-министр, министр финансов Украины Николай Азаров встретился в Сингапуре с премьер-министром, министром финансов этой страны Ли Сьен Лунгом. (укр.)

Сторони обговорили актуальний стан торгівельно-економічного співробітництва між нашими країнами, обмінялись інформацією щодо планів економічного розвитку країн та визначили можливі моделі інтенсифікації відносин між Україною і Сінгапуром.

Зокрема, принципово домовлено щодо проведення ближчим часом бізнес-форумів в Україні й Сінгапурі, організації прямого авіаційного сполучення та розгляду питання щодо запровадження безвізового режиму для громадян наших країн.

Микола Азаров також мав зустріч з заступником прем'єр-міністра Республіки Сінгапур, координуючим міністром з питань національної безпеки, міністром юстиції професором Шанмугамом Джайакумаром.

Під час зустрічей перший віце-прем'єр-міністр України наголошував, що наша країна з 2007 року відновлює інвестиційно-інноваційну модель соціально-економічного розвитку, що визначає особливу зацікавленість у створенні привабливих умов для міжнародних інвесторів, послідовну і лояльну податкову політику, пріоритетне залучення до України найсучасніших технологій. В світлі цього нам особливо корисний і цікавий досвід Сінгапуру, країни, яка, практично не маючи природних ресурсів, здійснила ривок до перших місць в Тихоокеанському регіоні за рівнем економічного розвитку, створення доданої вартості у високотехнологічних секторах і на цій основі значного росту рівня та якості життя.

Прем'єр-міністр Сінгапуру в свою чергу на досвіді своєї країни підтвердив, що значний соціальний розвиток, зростання соціальних стандартів, зарплат має спиратися на випереджальне економічне зростання і концентрацію ресурсів на перспективних напрямках розвитку.

Також Микола Азаров сьогодні зустрівся із заступником керуючого директора Монетарної інституції Сінгапуру (Центробанку) Онг Чонгом Те, відвідав Будинок грошей, провів низку зустрічей з представниками ділових кіл Сінгапуру.

Так, відбулись змістовні дискусії з одним із найвпливовіших бізнесменів Сінгапуру Квеком Ленг Джу - управляючим директором корпорації "Сіті Девелопмент", директором інвестиційної корпорації уряду Сінгапуру Ричардом Ху, головним виконавчим директором компанії "Октагон Едвайзерс", яка є консультантом та радником урядів і центробанків в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, главою компанії "Капіталенд" Ричардом Ху Цу Тао, керуючим директором компанії "Брідж Консалтантс" Джорджем Тео.

Микола Азаров привернув увагу найвпливовіших представників бізнес-кіл Сінгапуру до значного інвестиційного потенціалу України, планів уряду забезпечити прискорене економічне зростання, яке супроводжуватиметься швидким росту об'єму внутрішнього ринку. Він висловив переконання, що сьогодні необхідно дуже динамічно створювати інфраструктуру для зарубіжного бізнесу, інтерес якого до України зростає, а також інфраструктуру для туризму в Україну: тобто, будувати і модернізувати аеропорти, готелі, автошляхи, вдосконалювати системи зв'язку.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також