Сегодня в Украине стартовала призывная компания

01.10.2007, 13:24

Сегодня, 1 октября, в Украине стартовала призывная компания "Осень-2007", которая завершится в последний день ноября 2007 года. (укр.)

У військових комісаріатах цьому передувала тривала і копітка робота.

Так, 27 вересня на базі Чернівецького обласного військового комісаріату під керівництвом начальника штабу - першого заступника командувача військ Західного оперативного командування генерал-лейтенанта Віктора Тютюнникова були проведені інструктивно-методичні збори з питань підготовки та проведення призову громадян України на строкову військову службу восени нинішнього року з військовими комісарами, начальниками територіальних центрів комплектування особовим складом та начальниками медичних відділень обласних військових комісаріатів Західного оперативного командування, на які були запрошені голови обласних призовних комісій.

На інструктивно-методичних зборах були окреслені заходи щодо покращення роботи під час осіннього призову військкоматах Західного ОК. При цьому відмічалося покращення якісної характеристики призваних юнаків за станом здоров'я, соціально-демографічними та психологічними характеристиками, мотивацією до військової служби.

З учасниками зборів були проведені практичні заняття з організації роботи міської призовної дільниці (на базі Чернівецького МВК) та обласного збірного пункту, який у Чернівецькій області розташований у місті Кіцмані.

З 9 областей Західного оперативного командування заплановано призвати на строкову службу 8695 юнаків. Командування Західного ОК також підкреслює, що успішне вирішення завдань призову, який є загальнодержавною справою, залежить від взаємодії військових комісаріатів з державними органами влади, установами, громадськими організаціями.

Прикладом підготовки до осіннього призову є проведення попереднього медичного огляду майбутніх захисників вітчизни у районних військових комісаріатах Тернопільської області , що проводиться ще з початку вересня.

Як повідомив Тернопільський обласний військовий комісар підполковник Олег Довгалюк, огляд призовників проводять кращі фахівці медичних установ регіону. Зокрема, ще на початку вересня виконавчий комітет Тернопільської міської ради затвердив основний та резервний склад призовної комісії.

- В нашій області виклику на призовні комісії підлягають понад 7700 юнаків, однак вдягнуть солдатські однострої 710. З них 520 служитимуть у Збройних Силах України, 140 - у Внутрішніх військах МВС України, 40 - у Державній спеціальній службі транспорту та 10 - у Державній прикордонній службі України. Відправка першої партії молодого поповнення з Тернопільщини планується на 16 жовтня, - повідомив підполковник Олег Довгалюк. - Стан здоров'я призовників з кожним роком погіршується. Вже зараз очевидно, що переважна більшість юнаків мають терапевтичну або ортопедичну патологію. Серед призовників поширені серцево-судинні та шлунково-кишкові захворювання, плоскостопість, сколіоз.

Паралельно з осінньою призовною кампанією на Тернопільщині продовжується робота з залучення молоді до військової служби за контрактом. Зокрема, з початку року військовими комісаріатами Тернопільської області для проходження військової служби за контрактом відібрано 225 чоловік, 192 з них уже уклали контракти, що становить 80 % від виконання планового завдання.

Довідка. Восени на строкову військову службу, згідно з наказом Міністра оборони України N540 "Про звільнення в запас військовослужбовців та черговий призов на строкову військову службу в жовтні - листопаді 2007 року" від 13 вересня 2007 року буде призвано 29500 чоловік. Зокрема, до лав Збройних Сил України - 22.000 юнаків, до Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України - 5900, до Державної спеціальної служби транспорту - 300 та до Державної прикордонної служби України - 1.300.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також