"Нафтогаз Украины" активизирует работу по увеличению объемов стабилизационного резерва нефтепродуктов

02.11.2007, 11:57

НАК "Нафтогаз Украины" в 2008 году будет перерабатывать нефть для создания стабилизационного резерва на Кременчугском НПЗ. (укр.)

Наступного року Компанія планує розпочати переробку нафтової сировини також на Кременчуцькому НПЗ.

Вигідне географічне розташування Кременчуцького НПЗ дозволить у випадку необхідності оперативно здійснювати товарні інтервенції нафтопродуктів із стабілізаційного резерву до споживачів у будь-якому регіоні країни. Ефективному використанню резерву сприятиме наявність розвиненої промислової та транспортної інфраструктури Кременчуцького НПЗ.

Збільшення стабілізаційного резерву нафтопродуктів дозволить уникати дефіциту та різкого зростання цін на нафтопродукти, що може утворюватися на ринку з причини нерівномірності їх споживання або кризисних факторів. НАК "Нафтогаз України" також отримає можливість використовувати резерв під час надзвичайних ситуацій, що підвищить енергетичну безпеку Держави.

Протягом 2007 року Компанія здійснює переробку нафти та зберігання нафтопродуктів резерву на Лисичанському НПЗ, що належить компанії ТНК-ВР. Використання виробничих потужностей Кременчуцького НПЗ (ЗАТ "Укртатнафта"), 61,3% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", суттєво збільшить можливості Компанії по впливу на роздрібний ринок нафтопродуктів.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также