Процесс ценообразования на природный газ взят под контроль

03.11.2007, 13:12

Правительство и в дальнейшем будет осуществлять жесткий контроль за процессом ценообразования на природный газ для населения. (укр.)

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко вважає стабільним газовий ринок України, про це ішлося в його доповіді на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України за участю Президента України. За його словами, вартість природного газу для населення в Україні становить $80 за 1 тис. кубометрів, тоді як у сусідній Молдові вартість газу для населення в два рази вище, ніж в Україні.

"Ми утримуємо ситуацію на внутрішньому ринку щодо постачання енергоносіїв нашим споживачам, найбільш незахищеним, і не допустимо зростання закупівельних цін на імпортні енергоносії більш ніж на 15% в цілому", - уточнив міністр.

При цьому посадовець наголосив, що уряд і на далі здійснюватиме жорсткий контроль за процесом ціноутворення на природний газ для населення. І не дивлячись на передвиборчу кампанію та гостру внутрішньополітичну конкуренцію, на газовому ринку України вдалося забезпечити стабільні правила гри.

"Зокрема, нам вдалося не допустити політизації україно-російських газових стосунків", - сказав Бойко. За словами міністра оперативно врегульована проблема заборгованості українських господарюючих суб'єктів перед "Газпромом", створила сприятливі переговорні умови, щодо ціни на газ в 2008 році і на сьогодні російська сторона не має претензій, щодо стану розрахунків з боку української сторони.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также