Удельный вес Шебелинского ГПЗ в общем производстве автомобилного бензина вырасла до 13%

05.11.2007, 11:45

Национальная акционерная компания "Нафтогаз Украины" использует все возможные рыночные методы для обеспечения стабильного функционирования рынка нефтепродуктов и предотвращения возникновения дифицита топлива. (укр.)

Зокрема, державна Компанія поступово збільшує частку нафтопродуктів, що виробляються на її переробних підприємствах.

У 2007 році Шебелинський газопереробний завод, що входить до структури НАК "Нафтогаз України", працює з максимальним рівнем завантаженням виробничих потужностей. Станом на 31 жовтня обсяг виробництва автомобільних бензинів склав 462,5 тис. т, а дизельного палива - 234,6 тис. т. Частка заводу у загальному виробництві автомобільних бензинів в Україні зросла до 13%, а у виробництві дизельного палива - до 6,3%.

За 10 місяців 2007 року Шебелинський ГПЗ переробив 842 тис. т нафти, що на 13% більше, ніж за аналогічний період 2006 року. На кінець 2007 року загальний обсяг переробки сировини на потужностях заводу очікується на рівні 1,0 млн. т.

Шебелинський ГПЗ - єдине підприємство України з виробництва нафтопродуктів, яке стовідсотково контролюється державою. НАК "Нафтогаз України" реалізує комплексну програму з модернізації ГПЗ та розширення виробничих потужностей, що дозволить підприємству забезпечувати стабільність ринка нафтопродуктів в Україні у довготерміновій перспективі.

Переробка сировини на Шебелинському ГПЗ (10 міс. 2000-2007 рр.)
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также