Бойко: Рыночная цена за транзит газа по территории Украины будет через 3-5 лет

09.11.2007, 14:01

Украина нашла понимание с внешнеэкономическими партнерами в вопросе перехода на оплату транзита газа по его рыночной стоимости, сказал министр топлива и энергетики Украины Юрий Бойко во время открытия Международного форума нефтегазовой промышленности "Нефть и газ 2007" в Киеве. (укр.)

Він відзначив, що на переговорах з даного питання досягнута домовленість щодо того, що цей перехід буде поступовим, протягом 3-5 років. За цей же час Україна, за словами керівника Мінпаленерго, перейде на оплату газу, що поставляється в державу, за ринковою ціною. "Ми зробимо все, щоб для економіки цей процес був безболісним", - підкреслив міністр.

Міжнародний форум нафтогазової промисловості "Нафта та газ 2007" проходить одночасно із 6-ю Міжнародною виставкою генерації, розповсюдження і збереження енергії, альтернативних джерел енергії.

За 9 місяців 2007 року територією України за оперативними даними про транспортовано (транзитом) 80,01 млрд. куб. м природного газу.

Сьогодні Україна, завдяки наявності розвинених, розгалужених систем нафто- і газопроводів, є своєрідним мостом між країнами-виробниками енергоносіїв та їх основними споживачами. Газотранспортна система країни забезпечує надійний транзит 80% експорту російського природного газу в Європу, зокрема - Чехію, Словаччину, Угорщину, Болгарію, Румунію, Німеччину, Францію, Грецію, Австрію, Туреччину.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также