135 предприятий ТКЭ полностью рассчитались за потребленный в 2007 году газ

28.03.2007, 17:09

По состоянию на 28 марта 135 предприятий коммунальной теплоэнергетики в 20 регионах Украины рассчитались с ДК "Газ Украины" за природный газ на 100%. (укр.)

Протягом останнього тижня (з 19.03.07) рівень розрахунків підприємств ТКЕ зріс з 52% до 57%; від газопостачання відключено або обмежено 720 котелень підприємств ТКЕ-боржників.

Підвищення рівня розрахунків підприємств теплокомуненерго за спожитий у 2007 р. природний газ стало наслідком реалізації ДК "Газ України" рішень наради під головуванням віце-премьер-міністра України Андрія Клюєва у Кабінеті Міністрів України 21.03.2007. ДК "Газ України" надала доручення щодо відключення та обмеження газопостачання 292 підприємств ТКЕ відповідно до підтверджених лімітів природного газу. З них 94 підприємствам теплокомуненерго надано обсяги природно газу для установ соціальної сфери - дошкільних та лікувальних закладів.

Водночас ДК "Газ України" критично оцінює роботу окремих підприємств з газопостачання та газифікації (облгазів) з посилення дисципліни розрахунків підприємств ТКЕ, відключення від газопостачання неплатників за енергоносій. Так, сьогодні на селекторній нараді за участю керівництва НАК "Нафтогаз України", ДК "Газ України" та облгазів було піддано критиці роботу з виконання доручень Компанії з відключення (обмеження) від газопостачання підприємств ТКЕ-боржників, що має виконуватись ВАТ "Криворіжгаз". Було звернуто також увагу на необхідність активізувати таку роботу ВАТ "Вінницягаз", "Київоблгаз", "Одесагаз", "Рівнегаз", "Харківміськгаз", "Харківгаз", "Закарпатгаз", "Чернігівгаз".

Як приклад конструктивного підходу до вирішення проблеми погашення заборгованості перед Компанією за спожитий теплоенергетиками у 2007 р. природний газ на нараді було наведено м. Черкаси. До кінця тижня органи влади м. Черкаси зобов'язалися погасити борг у 6 млн. грн. Відповідно буде відновлене і газопостачання міста Черкаси.

На нараді було також наголошено, що підприємства ТКЕ мають одержувати природний газ пропорційно до рівня розрахунків за нього, При цьому, відповідно до рішень наради у Віце-премьєр-міністра Андрія Клюєва, виділятися обсяги природного газу будуть лише тим підприємствам ТКЕ, рівень розрахунків яких перевищує 85%.

ДК "Газ України" буде і надалі вживатиме заходів, спрямованих на посилення дисципліни газоспоживання та підвищення рівня розрахунків за газ.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також