"Укрнафта" может приостановить добычу углеводов на 1207 скважинах

06.03.2007, 11:55

Правление ОАО "Укрнафта" будет предлагать Наблюдательному совету компании дать согласие на приостановку добычи углеводов на 1207 скважинах Западного нефтепромышленного региона. (укр.)

13 березня 2007 року відбудеться засідання Спостережної ради відкритого акціонерного товариства "Укрнафта", на якому, зокрема, буде розглянуто питання про вимушене призупинення компанією видобутку вуглеводнів у Західному нафтопромисловому регіоні (Івано-Франківська, Львівська, Чернівецька області). Родовища цього регіону належать переважно до родовищ із важковидобувними та виснаженими запасами.

Внаслідок чергового, з 1 січня 2007 року, суттєвого збільшення державою фіскального навантаження на компанію шляхом двократного зростання ставок рентної плати за нафту та газовий конденсат, видобуток вуглеводнів із вищезазначених свердловин цих родовищ є збитковим.

Правління компанії представить Спостережній раді ВАТ "Укрнафта" відповідне техніко-економічне обґрунтування та пропонуватиме дати згоду на вимушене призупинення видобутку вуглеводнів на 1207 свердловинах із загальним середньодобовим дебітом 1662 тонни нафти з конденсатом та 801 тис. куб. м газу. За попередніми підрахунками, отримавши згоду Спостережної ради на вимушене призупинення видобутку вуглеводнів, до кінця року ВАТ "Укрнафта" зокрема та держава Україна в цілому недоотримає близько 500 тис. тонн нафти з конденсатом та майже 250 млн. куб. м газу.
По материалам пресс-центра ОАО "Укрнафта".

Читайте також