США приглашает Албанию, Грузию, Македонию, Украину и Хорватию в НАТО

11.04.2007, 11:21

Министерство иностранных дел Украины сделало заявление по поводу подписания Президентом США Акта о консолидации свободы через НАТО. (укр.)

10 квітня ц. р. з підписанням Президентом Сполучених Штатів Америки Дж. Бушем ухваленого 26 березня Палатою представників і Сенатом Акту про консолідацію свободи через НАТО він набув статусу Закону США. Цим документом Сполученими Штатами членом НАТО й стратегічним партнером України підтверджується відповідність Албанії, Грузії, Македонії, України та Хорватії вимогам американського закону про членство в НАТО від 1994 року та право цих країн на отримання від США фінансової допомоги з метою підтримки їхньої інтеграції до Альянсу.

Висловлюючи вдячність американській стороні за підтримку євроатлантичного курсу України, МЗС особливо відзначає виваженість прийнятого акту, який віддає належне ролі особливого партнерства Україна-НАТО, десятиліття якого виповнюється цього року, дає високу оцінку внеску України у забезпечення регіональної безпеки. Водночас, у документі підкреслюється, що передумовою можливого кінцевого рішення Альянсу є наявність в української сторони чітко висловленого наміру просуватися у напрямку членства у цій міжнародній організації.

Виходячи з національних інтересів та на основі чинного законодавства, Україна налаштована на активне продовження Інтенсифікованого діалогу з Альянсом, виконання у повному обсязі завдань щорічного Цільового плану в рамках Плану дій Україна-НАТО, імплементацію далекосяжних реформ у безпековому та оборонному секторах, реформування військово-промислового комплексу, а також здійснення ефективної інформаційно-розяснювальної роботи серед населення країни.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також