Александр Мороз провел встречу с Валдасом Адамкусом

26.04.2007, 12:35

Председатель Верховной Рады Украины Александр Мороз передал официальное приглашение Президенту Литвы Валдасу Адамкусу с просьбой выступить посредником в урегулировании внутриполитического кризиса в Украине, если возникнет такая необходимость. (укр.)

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз у четвер, 26 квітня, у рамках офіційного візиту до Литовської Республіки зустрівся з Президентом Литовської Республіки Валдасом Адамкусом.

В інтерв'ю журналістам по завершенні зустрічі О. Мороз сказав: "Якщо виникне потреба, я розраховую на "легку руку" Президента, оскільки він її має, щоб він приїхав в Україну і допоміг звести сторони, які за якихось причин не можуть домовитися. Досвід у нього великий, я думаю, що це було би корисно".

За словами Голови Верховної Ради України, спілкування з Президентом Литовської Республіки В. Адамкусом, "який, мабуть, найбільше зробив для організації стосунків між Литвою та Україною", ще раз переконало у тому, що перспективи наших взаємин хороші, у тому числі для вирішення проблем, що існують в Україні. О.Мороз пояснив, що Президент Литви "висловлює позицію Європи, яка зводиться до того, що в основі має бути Конституція, правові рішення, у тому числі рішення Конституційного Суду, демократичні засади".

Президент Литовської Республіки в інтерв'ю журналістам подякував голові Верховної Ради України за можливість відвідати його країну з офіційним візитом, оскільки, за його словами, це дозволяє ще більше зміцнити відносини між нашими народами і країнами. "Це підтверджує те, що ми хочемо бачити Україну міцною, демократичною державою, що опирається на волю самих людей. Нашим найщирішим бажанням є те, щоб усі проблеми вирішувались на основі Конституції та на правовій основі", - зазначив В. Адамкус.

Він висловив переконання, що український народ "має силу і волю, щоб вирішити усі проблеми своїми силами".
По материалам пресс-службы Верховной Рады Украины.

Читайте також