Председатель ВР Украины провел встречу с премьер-министром Литвы

26.04.2007, 12:18

Председатель Верховной Рады Украины Александр Мороз в рамках официального визита в Литовскую Республику встретился с премьер-министром Литовской Республики Гядиминасом Киркиласом. (укр.)

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань економічної співпраці, зазначивши, зокрема, що торговельно-економічні відносини мають перспективу розвитку як у форматі Європейського Союзу, так і у двосторонньому форматі.

О.Мороз і Г. Кіркілас також приділили увагу питанню розвитку співпраці України та Литви в агропромисловому секторі.

Сторони обговорили питання лібералізації візового режиму. Зокрема, О. Мороз висловив думку, що нові країни - члени Євросоюзу могли б розглянути питання щодо запровадження для українських громадян безвізового режиму, як це свого часу зробила Україна для країн-учасниць Шенгенської угоди.

Сторони обговорили питання підтримки України при вступі до Світової організації торгівлі.

Голова Верховної Ради України поінформував Г. Кіркіласа про політичну ситуацію в Україні, висловивши переконання, що дострокових виборів у травні не буде. "Вибори відбудуться у 2011 році", - зазначив О.Мороз. Він висловив упевненість, що "усі дискусійні питання будуть зняті під час консультацій", повідомивши, що сьогодні відбувається засідання робочої групи, яка має напрацювати пропозиції щодо розв'язання конфлікту. О. Мороз при цьому наголосив на необхідності неухильного дотримання Конституції та обов'язкового виконання рішення Конституційного Суду України.
По материалам пресс-службы Верховной Рады Украины.

Читайте також