ДК "Газ Украины" отключила от поставок газ 9 котелен "Козятинтеплоэнерго" за долги

13.04.2007, 17:07

Сегодня, 13 апреля, ДК "Газ Украины" отключила 9 котелен предприятий ТКЭ - должника "Козятинтеплоэнерго". (укр.)

Припинення газопостачання зумовлено значною заборгованість та низьким рівнем розрахунків підприємства за спожитий природний газ. Лише з початку року борг "Козятинтеплоенерго" склав 1,18 млн. грн.; рівень розрахунків - 38%. Решта котелень підприємства, які забезпечують теплом об'єкти соціальної сфери, припинять газоспоживання після завершення опалювального сезону.

Вкрай незадовільним залишається рівень розрахунків за спожитий газ підприємств ТКЕ Вінниці. ДП "Вінницькі теплові мережі" в результаті безлімітного та несанкціонованого споживання природного газу у квітні 2007 року наростило заборгованість за 2007 рік до 6,6 млн. грн. (рівень розрахунків складає 26%). Водночас міська влада м. Вінниці зобов'язалась до 19 квітня погасити борг перед ТОВ "СД-Інтергалко", яке забезпечує теплом бюджетну сферу. Заборгованість вказаного підприємства перед ДК "Газ України" за спожитий з початку року газ становить 0,6 млн. грн. (рівень розрахунків - 47%).

ДК "Газ України" звертає увагу керівників підприємств ТКЕ-боржників на те, що безлімітно спожиті обсяги газу вони купувати не за пільговою (686 грн. за 1 тис. куб. м.), а за ринковою ціною (708 грн. за 1 тис. куб. м. без урахування ПДВ, збору до тарифу у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування). ДК "Газ України" застерігає, що у разі безлімітного та несанкціонованого споживання газу підприємствами ТКЕ - боржниками Компанія буде вимушена вживати жорстких заходів та звертатися до правоохоронних органів.

На нараді в Кабінеті Міністрів України 21.03.07 за участю керівників облдержадміністрацій віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв доручив забезпечити 100% розрахунків за спожитий природний газ та активізувати відключення від газопостачання підприємств-боржників. Віце-прем'єр-міністр України попередив також керівників облдержадміністрацій про персональну відповідальність за невиконання рішень наради.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також