Спикер Верховной Рады встретился с премьер-министром Литвы

13.04.2007, 12:23

Председатель Верховной Рады Украины Александр Мороз 12 апреля встретился с премьер-министром Литовской Республики Гядиминасом Киркиласом. (укр.)

Сторони високо оцінили рівень двосторонньої співпраці, у тому числі, міжпарламентської, зазначивши, що співробітництво між нашими державами інтенсифікується в усіх напрямках. Г. Кіркілас висловив думку, що в України та Литви широкі перспективи співпраці у багатьох галузях, зокрема, в енергетичній та транспортній, в екологічній сфері.

О. Мороз і Г. Кіркілас висловилися за активізацію роботи українсько-литовської Міжпарламентської асамблеї. Голова Верховної Ради України запропонував створити в рамках Асамблеї низку комісій, які б опікувалися питаннями прикордонного співробітництва, євроінтеграції, реформи місцевого самоврядування.

Голова Верховної Ради України отримав запрошення взяти участь у роботі Асамблеї, яка відбудеться 26-28 квітня у Вільнюсі.

Прем'єр-міністр Литовської Республіки зазначив, що в його країні уважно слідкують за розвитком ситуації в Україні, і висловив сподівання на розв'язання кризи в рамках конституційного поля. "Ми впевнені, що в українських політиків є потенціал знайти рішення", - сказав він.

На прохання Г. Кіркіласа О. Мороз проаналізував ситуацію в Україні і виклав своє бачення розв'язання кризи в Україні, яку він охарактеризував як штучну. На переконання голови Верховної Ради України, для вирішення проблеми необхідно застосовувати політичні засоби, зокрема, скасувати Указ Президента України про дострокові вибори і постанови парламенту.

О. Мороз вважає, що найближчим часом політичні консультації будуть продовжені, і "ми знайдемо спільне розв`язання проблеми у рамках Конституції".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також