В Страсбурге 16 апреле начнется очередная сессия ПАСЕ

13.04.2007, 12:23

Постоянная делегация Верховной Рады Украины в Парламентской Ассамблеи Совета Европы 16-20 апреля примет участие в работе второй части очередной сессии ассамблеи 2007 года в Страсбурге (Французская Республика). (укр.)

Постійна делегація Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Ради Європи 16-20 квітня братиме участь у роботі другої частини чергової сесії асамблеї 2007 року у Страсбурзі (Французька Республіка).

Програмою роботи Асамблеї передбачено, зокрема, розгляд питань щодо проекту меморандуму про взаєморозуміння між Радою Європи та Європейським Союзом, стану прав людини і демократії в Європі з відповідною процедурою моніторингу цих процесів з боку ПАРЄ, питань справедливого розслідування кримінальних справ, пов'язаних зі шпигунством або розкриттям державних таємниць, вступу Республіки Чорногорія до Ради Європи.

У рамках роботи форуму очікується звернення прем'єр-міністра України Віктора Януковича до ПАРЄ. Протягом першого дня роботи Асамблея визначиться щодо включення до порядку денного термінових дебатів щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Програмою роботи Асамблеї, відповідно до клопотання керівника Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Віталія Шибка, передбачено офіційне відкриття експозиції, присвяченої боротьбі з тероризмом.

Також порядком денним роботи постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, серед іншого, заплановані зустрічі українських парламентаріїв із доповідачами Моніторингового комітету Асамблеї Ханне Северінсен і Ренате Вольвенд.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також