Установлены размеры премий украинским военнослужащим

16.04.2007, 13:56

Наименьшее ежемесячное денежное обеспечение для солдат-контрактников в Вооруженных Силах Украины будет составлять 849 гривен. (укр.)

Міністр оборони України Анатолій Гриценко підписав наказ "Про встановлення граничних розмірів премії військовослужбовцям Збройних Сил України".

З 1 квітня цим документом наказано ввести в дію граничні розміри премії, яка може бути виплачена у відсотках від грошового забезпечення військовослужбовців (окрім строкової служби), виходячи з посадових окладів і стажу безперервної військової служби.

Як і обіцяв міністр оборони України Анатолій Гриценко, у першу чергу значне підвищення відчують найменш соціально захищені категорії військовослужбовців - солдати і сержанти контрактної служби та молодші офіцери.

Віднині найменше щомісячне грошове забезпечення у Збройних Силах України становитиме 849 гривень. Саме цю суму отримуватиме солдат, який вперше підписав контракт. Той же, хто буде проходити службу в складі частин і з'єднань Об'єднаних сил швидкого реагування, отримуватиме підвищену суму - 979 гривень.

Що ж стосується молодших офіцерів, то, наприклад, командир взводу (лейтенант з вислугою 5 років) в середньому буде отримувати 1690 гривень. До цього підвищення він приносив додому - 883 гривні.

Цей наказ міністра оборони України видано відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2007 року N 594 "Деякі питання грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу у 2007 році".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також