Все украинские войска находятся на местах своих дислокаций

03.04.2007, 15:52

Министр обороны Украины Анатолий Гриценко заявил, что все украинские войска находятся на местах своих дислокаций и никаких внеплановых перемещений нет. (укр.)

"Всі українські війська перебувають на місцях своїх дислокацій і жодних позапланових переміщень немає". Про це сьогодні, 3 квітня, заявив міністр оборони України Анатолій Гриценко по завершенні зустрічі керівників силових структур з Президентом України - Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України Віктором Ющенком.

- Жодних позапланових переміщень частин і підрозділів Збройних Сил України не відбувається. А відповідні чутки не відповідають дійсності, - підкреслив Анатолій Гриценко.

У той же час глава оборонного відомства повідомив, що завтра, 4 квітня, у 169-му Навчальному центрі Сухопутних військ "Десна" відбудеться випуск близько 4 тисяч військовослужбовців строкової служби.

- Протягом наступного тижня ці військовослужбовці планово будуть направлятися до тих військових частин, де вони проходитимуть подальшу службу. Тобто, якщо будуть на дорогах армійські вантажівки з солдатами, знайте - це планове переміщення тих 4 тисяч військовослужбовців з "Десни" до своїх військових частин, - зазначив Анатолій Гриценко.

Також міністр оборони України повідомив, що в рамках планової чергової ротації українського миротворчого контингенту у Косовому в період з 5 по 12 квітня заплановано два рейси літака Ту-154. Під час ротації заплановано переміщення 220 осіб.

- Жодних інших переміщень немає і не планується, всі війська займаються плановою бойовою підготовкою, - наголосив Анатолій Гриценко.

Говорячи про перипетії наради керівників силових відомств з Президентом України, глава оборонного відомства зазначив, що глава держави визначив, що конфліктна ситуація є політичною за своїм характером, і вона має вирішуватись із залученням політичних важелів - за участю політичних лідерів політичних партій

- І жодним чином силові структури, включаючи Збройні Сили, не повинні втягуватися у вирішення цього політичного конфлікту. Президент так і сказав - "я не прошу допомоги силових структур у вирішенні цього конфлікту, я прошу дати можливість спокійно політичним силам вирішити цей конфлікт, який був ними створений", - повідомив міністр оборони України.

Він також додав, що Президент України акцентував увагу на тому, що ситуація є штатною.

- Президент заборонив будь-які заходи дестабілізаційного характеру, в тому числі проведення будь-яких навчань без погодження з ним. І це буде виконано, - підкреслив Анатолій Гриценко. Також, як додав він, в ході наради було наголошено, що силові структури повинні діяти чітко, відповідно до Конституції і законодавства.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також