В Москве состоялась встреча главы МИД Украины с секретарем СБ России

16.04.2007, 15:40

Сегодня, 16 апреля, министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк, находясь с рабочим визитом в Москве, встретился с секретарем Совета Безопасности Российской федерации Игорем Ивановым. (укр.)

На початку зустрічі І. Іванов привітав А. Яценюка з призначенням на посаду міністра закордонних справ України.

Сторони обговорили стан підготовки Плану дій Україна-Росія на 2007-2008 рр. і зійшлися на думці, що цей документ стане основою для визначення пріоритетів співпраці на найближчу перспективу.

У ході бесіди високопосадовці обмінялися інформацією про розвиток внутрішньополітичної ситуації у кожній з країн. Особлива увага була приділена питанням підготовки дострокових виборів в Україні та запланованих на кінець 2007 року парламентських виборів у Росії.

Співрозмовники обговорили питання розміщення елементів ПРО в Європі та обмінялися інформацією про хід консультацій, які проводяться з цього питання кожною зі сторін.

Під час зустрічі було розглянуто деякі питання міжнародного співробітництва, зокрема, стан розвитку відносин з НАТО та Європейським Союзом. Сторони обмінялися оцінками ситуації, що склалася навколо Ірану, звернувши особливу увагу на той факт, що в цій країні працює чимало громадян обох країн.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також