Соглашение между Укрэсимбанокм и ВБ по Второму проекту развития экспорта вступило в силу

02.04.2007, 12:32

21 марта вступило в силу Соглашение о кредите между открытым акционерным обществом "Государственный экспортно-импортный банк" (ОАО "Укрэсимбанокм") и Всемирном банке для реализации Второго проекта развития экспорта (ПРЭ-2). (укр.)

Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила позику в сумі $154,5 млн. для реалізації цього проекту влітку 2006 року.

Позику залучено ВАТ "Укрексімбанк" терміном на 20 років, включаючи 5-річний пільговий період. ПРЕ-2 спрямований на підтримку експорту та реального сектора в Україні через надання середньо- і довгострокового фінансування оборотного капіталу та інвестицій в основні засоби українських приватних експортерів. Проект також забезпечить зміцнення спроможності українського банківського сектора надавати фінансові ресурси підприємствам через подальший розвиток фінансового посередництва і використання досконаліших інструментів кредитування.

У рамках ПРЕ-2 ресурси позики спрямовуватимуться експортерам через оптове кредитування Укрексімбанком українських комерційних банків. Підприємства-позичальники при реалізації проектів, що фінансуватимуться з коштів ПРЕ-2, повинні будуть дотримуватись вимог Світового банку щодо охорони довкілля та процедур здійснення закупівель.

У рамках реалізації ПРЕ-2 ВАТ "Укрексімбанк" вже підписано субсидіарні кредитні угоди з кількома банками-учасниками.

Другий проект розвитку експорту є продовженням першого Проекту розвитку експорту, завдяки успішній реалізації якого спільно зі Світовим банком у 1997-2004 рр. було забезпечено істотний приріст експорту учасників проекту. Світовим банком визнано перший Проект розвитку експорту одним з найбільш успішних в Україні.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення в усіх областях та великих індустріальних містах країни. ВАТ "Укрексімбанк" має найвищі серед українських банків рейтинги від відомих міжнародних рейтингових агенцій Fitch Ratings та Moody's.

За версією авторитетного британського видання "The Banker" Укрексімбанк визнано кращим банком 2005 року в Україні, а міжнародний журнал "Global Finance" визнав Укрексімбанк найкращим банком в Україні згідно з дослідженням "Найкращі банки ринків, що розвиваються, - Центральна та Східна Європа". З 2001 по 2006 роки банк щороку отримує визнання від "JP Morgan Chase" (США) як один із найкращих банків-кореспондентів у світі за якістю розрахунків у доларах США. За результатами дослідження міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's та Агентства фінансових ініціатив "Інформаційна прозорість українських банків у 2006 році" та "Корпоративне управління в банківському секторі України в 2006 році" ВАТ "Укрексімбанк" отримав найвищу оцінку експертів за інформаційну прозорість.
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також

Читайте также