В Киеве прошла встреча глав внешнеполитических ведомств Украины и Грузии

02.04.2007, 11:28

31 марта министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк встретился с министром иностранных дел Грузии Гелой Бежуашвили в рамках его рабочего визита в Украину. (укр.)

В ході переговорів сторони заторкнули широкий спектр питань двосторонніх відносин, зокрема подальший розвиток політичного діалогу, шляхи поглиблення та прагматизації торговельно-економічних стосунків та питання взаємодії у забезпеченні енергетичної безпеки двох країн.

Глави зовнішньополітичних відомств двох країн позитивно відзначили високу динаміку українсько-грузинських відносин, наголосили на важливості регіонального партнерства як у політичному, так і економічному вимірах, а також констатували збіг інтересів і прагнень України та Грузії на міжнародній арені з багатьох актуальних питань.

При розгляді економічної складової співробітництва основну увагу сторони зосередили на необхідності залучення українських підприємств до таких конкретних перспективних проектів як оновлення і модернізація інфраструктури Тбіліського метрополітену та будівництво міжнародної залізничної лінії за маршрутом Баку-Тбілісі-Ахалкалакі-Карс.

Співрозмовники обговорили питання підготовки сторонами Шостого засідання спільної міжурядової комісії з економічного співробітництва, очолюваної главами урядів двох країн, проведення якого заплановано на червень 2007 року в м. Тбілісі.

Також А. Яценюк та Г. Бежуашвілі обмінялися думками щодо співробітництва у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, подальших кроків з координації дій у сфері регіональної політики, зокрема змістовного економічного наповнення співробітництва у рамках Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ.

Значну увагу було приділено проблематиці врегулювання абхазького та південно-осетинського конфліктів на території Грузії.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також