В воскресенье . праздник футбола

24.04.2007, 18:06

В воскресенье, 29 апреля, Украина будет отмечать День футбола. (укр.)

Свято знайшло своє місце в календарі в 1992-му, тож на черзі - ювілей. Втім, не лише завдяки цьому програма заходів буде особливою. Нам справді є що святкувати і чим пишатися.

Мова, зокрема, про успіх національної збірної на торішньому чемпіонаті світу, де команда Олега Блохіна увійшла до вісімки кращих. Про друге місце підопічних Олексія Михайличенка на європейській першості серед 21-річних. Про хлопців Юрія Калитвинцева (U-17), які ось-ось відстоюватимуть честь країни на Євро-2007 у Німеччині. І головне, про спільну з Польщею перемогу в тендері за право провести фінальний турнір Євро-2012.

Свято футболу пройде в усіх регіонах України, проте, як і належить столиці, найбільшу кількість заходів з цього приводу запропонує своїм мешканцям та гостям Київ. Вперше центром урочистостей стане Національний тренувальний комплекс ім. В. Банникова, розташований біля Будинку футболу (пров. Лабораторний, 7а).

О десятій ранку на великому штучному полі стартує міні-турнір дитячих колективів. Паралельно на штучному майданчику змагатимуться дівчата. О 13.30 їх змінять команди інвалідів-ампутантів та глухих. Для дітей-сиріт на секторі сусіднього легкоатлетичного комплексу змонтують майданчик для вуличного футболу. Малята розпочнуть виявляти найкращого також о пів на другу.

Проте головним турніром свята вважаються змагання між студентськими колективами, присвячені клубному чемпіонату Європи 2008 року, який відбудеться в столиці Україні. Символічне введення м'яча у гру, що його виконає президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, стане сигналом до початку боротьби між командами "Меркурій" (відстоюватиме честь Національного торгово-економічного університету), "Аркс-Легпром" та збірної Міжрегіональної академії управління персоналом.

Аби студентам було ще веселіше, до квартету кількість учасників доповнить... команда зірок вітчизняного шоу-бізнесу. Передбачається, що її кольори захищатимуть Олександр Пономарьов, Віктор Павлік, лідер гурту "Скрябін" Кузьма та інші.

Узяти участь у святі отримали запрошення міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Віктор Корж, президент НОК України Сергій Бубка, київський міський голова Леонід Черновецький, голова Федерації футболу м. Києва Ігор Кочетов, президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Віталій Пилипенко.

Але футбольні баталії - це не єдине, чим порадують глядачів організатори свята. Дітлахи матимуть змогу взяти участь у різноманітних конкурсах та отримати цікаві сувеніри. До речи, без подарунків - футбольної форми, м'ячів, кубків та сувенірної символіки - не залишиться жоден з учасників. Нагороджуватимуть переможців керівники ФФУ та почесні гості. Музичний супровід заходів доручено тим-таки артистам із футбольної команди (навіть тим, для кого не знайдеться місця у складі). Фінальним акордом Дня футболу біля Будинку футболу стане дискотека.
По материалам ФФУ.

Читайте також