152 предприятия ТКЭ полностью рассчитались за газ

05.04.2007, 12:35

152 предприятия коммунальной теплоэнергетики из 22 регионов Украины полностью рассчитались с ДК "Газ Украины" за потребленный в 2007 году природный газ. (укр.)

Протягом двох останніх тижнів (з 19.03.2007) рівень розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий газ зріс з 52% до 61%. Добове споживання природного газу скоротилося за цей час на 6,9 млн. куб. м.

На виконання рішень наради під головуванням віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва у Кабінеті Міністрів України 21.03.2007 ДК "Газ України" реалізує низку заходів з посилення платіжної дисципліни підприємств ТКЕ. Майже в усіх регіонах проведено зустрічі і наради з керівниками місцевих органів влади та підприємств ТКЕ з питань підвищення рівня розрахунків теплокомуненерго за спожитий газ. Від безоплатного газоспоживання повністю відключено 110 підприємств ТКЕ-боржників, які фактично вже припинили опалювальний сезон. Обмежено також безоплатне споживання газу 114 підприємств ТКЕ-боржників (природний газ відпускається лише в обсягах, необхідних для забезпечення тепловою енергією об'єктів соціальної сфери - лікувальних, дошкільних та навчальних установ). Станом на 4 квітня від газоспоживання відключено 938 котелень підприємств теплокомуненерго.

ДК "Газ України" продовжує вживати заходів щодо посилення дисципліни газоспоживання та підвищення рівня розрахунків за газ.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також