Состоялся телефонный разговор Виктора Януковича с Хавьером Соланой

05.04.2007, 12:39

Виктор Янукович и Хавьер Солана обсудили возможные пути урегулирования политического кризиса в Украине. (укр.)

4 квітня відбулася телефонна розмова прем'єр-міністра України Віктора Януковича з верховним представником Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Хав'єром Соланою.

Під час розмови, яка носила притаманний відносинам Віктора Януковича і Хав'єра Солани відвертий і дружній характер, було обговорено перспективи розвитку політичної ситуації в Україні. Сторони були єдині в тому, що немає іншої альтернативи для розв'язання нинішньої кризи ніж пошук компромісу, який би задовольняв усі сторони.

Віктор Янукович підтвердив чітку і принципову позицію Уряду на неухильне дотримання Конституції і законів України, а також недопущення ескалації конфлікту. Він також повністю виключив можливість силового розв'язання кризи.

Хав'єр Солана закликав усі сторони до мирного вирішення ситуації і підтвердив позицію Євросоюзу про необхідність повернення до діалогу і опрацювання політичного рішення, що поважає права народу.

За словами Хав'єра Солани, він також виклав позицію ЄС у ході розмови з Президентом України Віктором Ющенком і планував переговорити з Юлією Тимошенко.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також