На данном этапе нет решения о привлечении посредников для решения политического кризиса

06.04.2007, 11:54

5 апреля после завершения заседания СНБО министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк провел брифинг для представителей средств массовой информации. (укр.)

У ході брифiнгу вiн заявив таке:

Ми високо цінуємо роль і коментарі кожної країни, яка висловила зацікавленість щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні. Одначе хотіли би зазначити, що основний принцип міжнародного права - невтручання у внутрішню діяльність підтримується всіма, в тому числі й Україною. На даному етапі немає рішення щодо залучення до врегулювання внутрішньополітичного конфлікту будь-яких посередників. Тому ми дякуємо за ті пропозиції, які надходять, але на сьогоднішньому етапі вони не є актуальними.

Зовнішньополітичне відомство держави продовжує свою роботу, і хотіли би зазначити на тому, що інститут Президента є непорушним в Україні, Кабінет Міністрів як вищий орган виконавчої влади функціонує, є повністю легітимним та продовжує виконувати свої повноваження. Таким чином, будь-яке питання щодо невиконання Україною міжнародних зобов'язань не може підніматися, так як Україна в повному обсязі виконує їх і надалі буде продовжувати виконувати.

Зовнішньополітичне відомство України зазначає, що внутрішній конфлікт буде вирішений виключно демократичним і мирним шляхом. Хотів би, власне також поінформувати про те, що питання дострокових виборів не є новиною у міжнародній практиці. Так, наприклад, за останні 10 років тільки в Європі, в 12 країнах, відбулися дострокові вибори. Таким чином, ситуація абсолютно стабільна, нормальна і за умови наявності рішення Центральної виборчої комісії, закордонний виборчий округ буде готовий до проведення відповідної кампанії.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також