Глава Минтопэнерго Украины встретился с представителями компании "Эковейв Технологии"

15.06.2007, 13:17

Использование передовых технологий снижения аварийности нефте- и газопроводов увеличит доверие зарубежных партнеров к Украине, считает министр топлива и энергетики Украины Юрий Бойко. (укр.)

15 червня 2007 р. міністр палива та енергетики України Юрій Бойко провів переговори з головою Ради директорів інноваційної інжинірингової компанії "Ековейв Технології" Вадимом Куликовим. У зустрічі також взяли участь керівник ДК "Укртрансгаза" Ярослав Марчук і президент корпорації НАЕК "Енергоатом" Андрій Деркач.

У ході переговорів обговорювалися питання підвищення надійності газотранспортної системи України за рахунок використання нових технологій зниження аварійності. Міністром дано розпорядження відпрацювати алгоритм впровадження цих технологій в Україні.

"Використання передових технологій зниження аварійності нафто- і газопроводів збільшить довіру зарубіжних партнерів до України як до надійного транзитера енергоресурсів. Крім того, принципово важливим є підвищення надійності роботи об'єктів ядерної енергетики", - відзначив за підсумками зустрічі Юрій Бойко.

"Ековейв Технології" - інноваційна компанія, що представляє нову технологію протиаварійного захисту трубопроводів і устаткування - стабілізатори тиску. У розробці стабілізаторів тиску застосовуються технології, що раніше використовувалися в космічній галузі. Системи "Ековейв" повністю виключають аварії трубопроводів і устаткування, пов'язані з гідроударами, пульсаціями тиску і вібраціями. Загальна аварійність знижується більш, ніж на 85%.

Стабілізатори тиску впроваджені і понад 10 років успішно працюють на 52 підприємствах різних галузей промисловості Російської Федерації і країн СНД, впроваджуються в США і країнах Євросоюзу.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также