Украина и Южная Корея подписали Меморандум о сотрудничестве в области ядерной энергетики

25.06.2007, 16:38

Украина и Южная Корея подписали Меморандум о взаимопонимание по сотрудничеству в области ядерной энергетики и разработке урановых месторождений. (укр.)

Сьогодні, 25 червня, у Мінпаливенерго в рамках візиту урядової делегації Південної Кореї до України відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством торгівлі, промисловості та енергетики Республіки Корея та Міністерством палива та енергетики України.

У підписанні взяли участь заступник міністра палива та енергетики України Володимир Макуха і заступник міністра торгівлі, промисловості та енергетики Республіки Корея Лі Дже Кун.

Меморандум передбачає підтримку спільних заходів обох країн у галузі ядерної енергетики та розробки уранових родовищ. Зокрема, йдеться про обмін інформацією та технологіями, стимулювання партнерських відносин між організаціями та підприємствами країн, підтримку спільних інвестицій.

"Ми готові до конструктивної роботи за всіма напрямками і створимо всі необхідні умови для діяльності робочої групи", - сказав заступник міністра палива та енергетики України Володимир Макуха.

У свою чергу, заступник міністра торгівлі, промисловості та енергетики Республіки Корея Лі Дже Кун висловив сподівання, що співпраця в сфері енергетики буде плідною.

У зустрічі також взяли участь директор Департаменту ядерної енергетики Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики Республіки Корея Чо Тай Кюн і директор Департаменту ядерної енергетики та атомної промисловості Міністерства палива та енергетики України Наталія Шумкова, а також фахівці міністерств обох країн, які входять до українсько-корейської робочої групи з питань співробітництва.

Консультації робочої групи з цих питань триватимуть 25-26 червня і за їх результатами буде визначено дату проведення наступних переговорів.

Українсько-корейські відносини визначаються Угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Корея "Про співробітництво у мирному використанні ядерної енергії", затвердженою постановою Кабінету Міністрів України 30 травня 2007 року.

Серед іншого, ця Угода передбачає обмін досвідом щодо освоєння технологій виготовлення ядерного палива; будівництва, експлуатації та обслуговування атомних електростанцій; створення ядерно-паливного циклу - від розвідування та розробки родовищ уранових руд до поводження з радіоактивним відходами.

Крім того, перспективними напрямками українсько-корейського співробітництва окреслені ядерна безпека, радіаційний захист і охорона навколишнього середовища.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также