ДК "Укргазвыдобування" ввела в эксплуатацию два газовых месторождения во Львовской области

22.06.2007, 11:56

ДК "Укргазвыдобування" начала исследовательско-промышленную разработку Комаровского и Стриганецкого месторождений во Львовской области. (укр.)

Компанія ввела в експлуатацію дві свердловини на Комарівському і одну на Стриганецькому родовищі. Середній добовий дебіт 3-х свердловин складає майже 90 тис. куб. м. Очікується, що річний видобуток газу з родовищ досягне 30 млн. куб. м.

Роботи з облаштування родовища ведуться газопромисловим управлінням "Львівгазвидобування". Введення в експлуатацію Комарівського та Стриганецького родовищ стало один з важливих кроків, спрямованих на розвиток газовидобувної галузі у західному регіоні України. Вперше за останні декілька років ГПУ "Львівгазвидобування" вдалося зупинити падіння видобутку природного газу в даному регіоні.

Комарівське родовище відкрите ДК "Укргазвидобування" у 2003 році, розташоване у Стрийському районі Львівської області. Поклади газу виявлені на глибині 600-650 м. Запаси газу по родовищу складають 60 млн. куб. м.

Стриганецьке газове родовище відкрите у 2004 році, розташоване на території Стрийського району Львівської області. Газоносні пласти виявлені на глибині 850-900 м, запаси газу складають 400 млн. куб. м.

В рамках програми облаштування Комарівського газового родовища введено в експлуатацію установку комплексної підготовки газу (УКПГ). Підготовлений газ запроектованим трубопроводом буде подаватися для транспортування у високонапірний газопровід Дашава-Пукеничі з подальшим транспортуванням до м. Львів, а також у низьконапірний газопровід Ходовичі- Жидачів для поставки споживачам Стрийського і Жидачівського районів. Таким чином, введення родовища в експлуатацію покращить забезпечення газом населених пунктів даного регіону.

Інвестиції ДК "Укргазвидобування" в облаштування родовищ та будівництво УКПГ складають 17 млн. грн. Завершено будівництво 3 км під'їзних доріг та здійснено ремонт 2 км існуючих. Прокладено 12 км шлейфів та трубопроводів. Реалізація проекту дозволить створити додаткові робочі місця для мешканців регіону, що позитивно вплине на вирішення проблеми безробіття.

Комарівське та Стриганецьке родовища розташовані неподалік від діючих Дашавського, Любешівського та Угерського родовищ, розробку який проводить ДК "Укргазвидобування".

Крім згаданих родовищ компанія відкрила ще низку газових родовищ у західному регіоні. Зокрема, у 2005 р. відкрито Бережницьке родовище з запасами 200 млн. куб. м; у 2006 р. - Лугівське родовище з запасами 120 млн. куб. м. В поточному році в на території Стрийського району пошуковими роботами ГПУ "Львівгазвидобування" було відкрите Східно-Любешівське газове родовище з запасами газу 30 млн. куб. м. Сьогодні ДК "Укргазвидобування" проводить роботи з облаштування даних родовищ.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також

Читайте также