Верховная Рада подвела итоги недели

18.06.2007, 11:42

Верховная Рада Украины подвела итоги законодательной деятельности за сессионную неделю 12-15 июня. (укр.)

Прийнято в цілому закони:

"Про внесення змін до статті 13 Закону України "Про державну службу". Метою прийняття даного Закону є: розповсюдження на всі категорії державних службовців обов'язку щодо заповнення усіх розділів декларації про доходи; законодавче закріплення обов'язкової спеціальної перевірки відомостей. Ідо подають кандидати на зайняття посад державних службовців, призначення або погодження призначення на які здійснюється Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України або Кабінетом Міністрів України; дотримання конституційних прав і свобод членів сімей державних службовців, передбачених частиною 2 статті 32 Конституції України, щодо недопущення збирання, зберігання. використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди.

"Про внесення зміни до статті 23 Закону України "Про державну службу" (щодо граничного віку) ". Закон спрямовується на залучення до роботи у вищих органах державної влади, міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади і обласних державних адміністраціях, у разі необхідності, як виняток, досвідчених та висококваліфікованих працівників, підвищення ефективності управлінської діяльності та державної служби.

"Про ратифікацію Угоди (у формі обміну листами) між Урядом України та Організацією економічного співробітництва та розвитку щодо участі в роботі Комітету із сталі".

"Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення правил безпеки польотів". Метою прийняття Закону є посилення державного нагляду, контролю та засобів примусу, що відповідатимуть вимогам ІКАО та ІАСА, до експлуатантів та власників повітряних суден.

"Про упорядкування надання пільг з оплати послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, комунальних послуг та придбання твердого побутового палива". Законом передбачається: створення рівних умов у частині запровадження нормування пільг з оплати житлово-комунальних послуг; встановлення кола членів сім'ї пільговика; визначення джерел фінансування пільг.

"Про внесення змін до статті 14 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні". Законом дозволяється підприємствам різних форм власності, де кількість інвалідів, які мають там основне місце роботи, становить протягом попереднього звітного періоду не менше 50 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу, реалізовувати свою продукцію в межах державного замовлення.

"Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій України" (щодо призначення суддів на адміністративні посади)".

"Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо формування та затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні послуги)". Закон спрямований на встановлення законодавчих механізмів контролю за встановленням економічно об▒рунтованих цін/тарифів на житлово- комунальні послуги, що дозволить забезпечити оперативне надання соціальних гарантій, в першу чергу для низькооплачуваних і малозабезпечених громадян, включаючи систему компенсаційних виплат у зв'язку із зростанням цін і тарифів.

Прийнято з пропозиціями Президента закон "Про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Прийнято постанови:

про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації".

Прийнято низку постанов про призначення позачергових виборів окремих сільських голів.

Прийнято за основу законопроекти:

про Державну програму приватизації на 2007-2009 роки;

про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації;

про внесення змін до Закону України "Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків" (щодо уточнення строків та умов виконання проектів);

про внесення змін до деяких законів України;

про внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо контролю безпечності та якості медичних імунобіологічних препаратів);

про внесення доповнень до статті 2 Закону України "Про регулювання товарообмінних (бартерних) операцій у галузі зовнішньоекономічної діяльності";

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного нагляду в галузі зв'язку;

про товарну біржу;

про внесення змін до Закону України "Про міський електричний транспорт" (щодо тарифу міського електричного транспорту).
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також