Минтопэнерго и Полтавская облгосадминистрация подписали соглашение по развитию ТЭК

05.06.2007, 15:39

Минтопэнерго и Полтавская облгосадминистрация подписали соглашение о сотрудничестве по развитию ТЭК и социальной инфраструктуры области. (укр.)

Сьогодні, 5 червня, відбулося підписання Угоди про співробітництво між Міністерством палива та енергетики України та Полтавською облдержадміністрацією у розвитку паливно-енергетичного комплексу та соціальної інфраструктури населених пунктів Полтавського регіону.

У підписанні Угоди взяли участь міністра палива та енергетики України Юрій Бойко і голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев.

Як відзначив на церемонії підписання Ю. Бойко, підписання угоди - це "початок якісно нового принципу співпраці міністерства і органів місцевого самоврядування".

У свою чергу полтавський губернатор В. Асадчев додав, що ?на проблеми нафтогазового комплексу області вперше подивилися комплексно і масштабно".

Згідно з угодою, Мінпаливенерго зобов'язується забезпечити стабільне та безперебійне постачання природного газу та електроенергії населенню і підприємствам Полтавської області.

Також Міністерство вже протягом другого півріччя 2007 року має здійснити підготовку програми розвитку мереж постачання природного газу та електричної енергії споживачам регіону на період до 2011 року. І визначити джерела фінансування на паритетній основі погоджених інвестиційних проектів.

Зі свого боку Полтавська облдержадміністрація зобов'язується сприяти у відведенні земельних ділянок для потреб підприємств нафтогазового і енергетичного комплексу України, зокрема, під буріння нових свердловин і будівництво об'єктів, а також в отриманні спеціальних дозволів на користування надрами.

Згідно з угодою, загальна сума інвестицій підприємств ПЕК у розвиток соціальної інфраструктури Полтавської області в 2007 році становитиме 13,5 млн. грн.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также