МБРР предоставит Украине $140 млн. на развитие городской инфраструктуры

21.07.2007, 12:34

Международный банк реконструкции и развития (МБРР) и Украина договорились относительно окончательного варианта соглашения о предоставлении кредита для реализации проекта "Развитие городской инфраструктуры". (укр.)

Переговори щодо підготовки нового спільного проекту України та Міжнародного банку реконструкції та розвитку "Розвиток міської інфраструктури" відбулись на початку липня у Києві в Представництві Світового банку в Україні.

Проект "Розвиток міської інфраструктури" має на меті надати допомогу комунальним підприємствам України. Зокрема, сприяти їх стабільній діяльності для забезпечення населення України якісними комунальними послугами. Сума позики Світового банку становить $140 мільйонів.

Під час переговорів досягнуто згоди щодо остаточного варіанта Угоди про позику між Україною та МБРР та остаточного варіанта Угод про виконання проекту.

Відповідальний виконавець проекту від України - Міністерство з питань житлово-комунального господарства. Безпосередньо його впроваджуватимуть:

- комунальне підприємство "Агентство програм розвитку Одеси";

- комунальне підприємство "Чернігівводоканал";

- Державне обласне комунальне підприємство "Донецькоблводоканал";

- комунальне підприємство "Івано-Франківськводоекотехпром".

За результатами переговорів позика буде надана на стандартних умовах МБРР на 20 років з п'ятирічним пільговим періодом. Угода про позику та Угоди про виконання проекту будуть підписані у поточному році.
По материалам пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також

Читайте также