Премьер считает, что нельзя допустить повышения цен на хлеб

25.07.2007, 15:36

Во время заседания правительства премьер-министр Украины Виктор Янукович поручил первому вице-премьер-министру, министру финансов Николаю Азарову принять меры для недопущения повышения цен на хлебопродукты. (укр.)

"Ми знаємо, що зростає собівартість хлібопродуктів. Проте нам треба передбачити всі заходи, необхідні для того, щоб не допустити різкого підвищення ціни не тільки на хлібопродукти, а також на інші продукти харчування, зокрема продукцію птахівництва. Тому це питання дуже важливе", - підкреслив Віктор Янукович.

Глава уряду доручив фінансовому, економічному та аграрному блокам уряду своєчасно надати допомогу регіонам, що постраждали від стихійного лиха та посухи. "Зараз готуються деякі рішення про надання допомоги тим регіонам, які постраждали також внаслідок стихійного лиха, зокрема посухи. Якщо кошти надійдуть у листопаді-грудні - це буде дуже пізно. Треба до кінця виконати ту програму, яку ми намітили і прийняти відповідне рішення", - підкреслив Віктор Янукович.

Водночас прем'єр-міністр наголосив, що необхідно здійснити своєчасні інтервенції з державного резерву на ринок зернових і слідкувати за тенденціями світового ринку. "Зараз потрібно слідкувати за світовим ринком зернових, слідкувати уважно, яку позицію повинна зайняти держава в цьому питанні, чи активно продавати зерно, чи, можливо, закуповувати, якщо в цьому є необхідність, і за якими цінами. Треба визначити зараз і своєчасно прийняти необхідні рішення", - акцентував Віктор Янукович.

Глава уряду наголосив, що тримає на особистому контролі питання збирання врожаю, і щодня має розмови з представниками АПК різного рівня, зокрема, з віце-прем'єр-міністром Віктором Слаутою і міністром аграрної політики Юрієм Мельником.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также