Янукович: Страна должна своевременно подготовится к зиме

25.07.2007, 15:45

Премьер-министр Украины Виктор Янукович поручил вице-премьер-министрам Андрею Клюеву и Владимиру Рыбаку провести совместную коллегию по вопросам подготовки к зиме предприятиями топливно-энергетического комплекса и жилищно-коммунального хозяйства. (укр.)

Таке доручення глава уряду дав під час засідання Кабінету Міністрів України.

"Я просив паливно-енергетичний комплекс і житлово-комунальне господарство провести спільну колегію за участю керівників підприємств, відомств, заслухати звіти окремих регіонів там, де у нас є занепокоєння, що вони можуть несвоєчасно підготуватися до зими, і ці питання розглянути", - сказав Віктор Янукович.

Глава уряду звернув увагу урядовців на необхідність своєчасного накопичення вугілля на теплоелектростанціях та газу в газових сховищах.

Разом з цим Віктор Янукович доручив першому віце-прем'єр-міністру, міністру фінансів Миколі Азарову разом з Міністерством економіки прослідкувати, як виконуються фінансові плани на підприємствах-монополістах.

"За липень окремі підприємства-монополісти значно відстають від графіка фінансування. Ще тільки почалося друге півріччя. Миколо Яновичу, розгляньте разом із Міністерством фінансів і Міністерством економіки кожне підприємство на предмет того, як виконуються фінансові плани", - наголосив глава уряду.

Водночас Віктор Янукович зазначив, що наповнення дохідної частини бюджету є надзвичайно важливим, оскільки дає гарантії своєчасного фінансування згідно з бюджетним розписом і виконанням соціальних зобов'язань уряду.

Прем'єр-міністр також доручив міністру праці та соціальної політики Михайлу Папієву до серпня подати пропозиції стосовно підвищення пенсій і мінімальної заробітної плати. "Покажіть мені розрахунки, реальні кошти. На початку серпня ми повинні на це питання вже дати відповідь", - підсумував Віктор Янукович.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также