Укрзализныця получит от "Barclayas capital bank" кредит на сумму более $550 млн.

31.07.2007, 15:31

Укрзализныця подписала с английским банком "Barclayas capital bank" соглашение о получении кредита на сумму более $550 млн. (укр.)

Ці кошти будуть інвестовані в залізниці України під ставку лібор +2,5%, що на даний момент складає близько 8% річних у доларах. Причому кредит буде надано з відстроченням платежу на два роки.

Такі вигідні процентні ставки українські підприємства раніше отримували тільки під державні гарантії. Укрзалізниця ж самостійно досягла лояльності банкірів.

Планується, що кредит банку "Barclayas capital bank" буде використаний на фінансування добудови мостового переходу через Дніпро у Києві, модернізацію колійного господарства і купівлю рухомого складу.

Окрім того, минулого тижня Укрзалізниця підписала угоду з "Промінвестбанком", відповідно до якого короткострокові кредити залізниць України будуть перекредитовані цим банком під вигідні відсоткові ставки.

Так, якщо під кінець 2006 р. галузі вдалося добитися зниження банками ставок по раніше узятих кредитах до 13,5-14% річних у гривнях, то "Промінвестбанк" погодився до кінця нинішнього року вийти на процентну ставку не вище 12% у гривнях. Це допоможе за рік заощадити для галузі близько 22 млн. грн. Загальна сума для перекредитування складе близько 1,5 млрд. грн. До речі, завдяки проведеній у четвертому кварталі 2006 р. роботі зі зменшення процентних ставок Укрзалізниця змогла зберегти понад 30 млн. грн.
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також

Читайте также