Укрзализныця получила результаты экспертизы аварии во Львовской области

15.08.2007, 12:00

Укрзализныця получила результаты независимой экспертизы причин аварии с фосфором во Львовской области. (укр.)

Експертиза була проведена науковцями Дніпропетровського Національного університету ім. академіка В. Лазаряна із залученням експертизи, наданої головним спеціалізованим конструкторським бюро вагонобудування міста Маріуполь.

У висновку експертів йдеться, що після детального аналізу технічної документації, проведення ряду лабораторних експериментів та дослідження місця сходу цистерн, вони з'ясували, що причиною транспортного інциденту стало порушення правил перевезення небезпечного вантажу і відхилень від утримання рухового складу власником. Зокрема, у цистернах, в яких перевозився фосфор, був недостатній рівень води та зафіксовані відхилення від технічних норм самих цистерн. За словами експертів, майже у всіх цистернах були несправні запобіжні клапани, які мали б сприяти безпечному перевезенню вантажу. А також встановлено, що цистерни піддавались ремонту та модернізації без участі у цьому заводу-виробника (Маріупольського машинобудівного заводу "Азовмаш").

Дніпропетровський Національний університет ім. академіка В. Лазаряна проводить наукові та експериментальні дослідження на замовлення вагонобудівних та промислових підприємств та залізниць, як вітчизняних так і закордонних. Одним із напрямків наукової діяльності інституту є проведення незалежних експертиз технічної документації, нормативних документів, спірних випадків, що виникають при експлуатації рухомого складу, роботі залізничного транспорту та інше. Університет має 15-річний досвід проведення незалежних експертиз різноманітного характеру, як в Україні, так і в країнах СНД та Балтії.
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також