Бюджетные угольные программы профинансированы на 100%

25.08.2007, 16:05

За семь месяцев 2007 года Кабинет Министров Украины направил на финансирование бюджетных программ угольной отрасли 3 млрд. 281,3 млн. грн., что составляет 100% к помесячной росписи ассигнований госбюджета. Аналогичный показатель в прошлом году составлял лишь 86,2%. (укр.)

Зокрема, фінансування з держбюджету вугільної галузі дає можливість забезпечити: - підтримку діючих потужностей та введення додаткових потужностей вугільних підприємств;
- своєчасну виплату заробітної плати шахтарям;
- здійснення заходів, спрямованих на підвищення техніки безпеки та охорону праці на підприємствах вугільної галузі;
- здійснення заходів з ліквідації збиткових вугледобувних підприємств;
- передачу об'єктів соціальної сфери вугледобувних підприємств у комунальну власність, що призведе до зменшення витрат та фінансового оздоровлення цих підприємств.

У поточному році суттєво збільшено - на 543 млн. грн. - видатки за державною програмою із покриття витрат собівартості вугільної продукції. Це дає змогу забезпечувати виплату заробітної плати працівникам вугледобувних підприємств з урахуванням передбаченого законодавчого збільшення розміру мінімальної заробітної плати. За зазначеною програмою до кінця року передбачається здійснити видатки на суму 2686,8 млн. гривень.

26 серпня відзначається День шахтаря.
По материалам пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також

Читайте также