НАК "Нафтогаз Украины" начала возвращение кредита Deutsche Bank

28.08.2007, 15:32

Национальная акционерная компания "Нафтогаз Украины" начала погашение полученного в 2005 году кредита Deutsche Bank в размере $600 млн. (укр.)

На сьогоднішній день компанія вже виконала зобов'язання у розмірі $54,5 млн. Повернення кредиту стало можливим завдяки покращенню фінансового становища компанії у першій половині 2007 року.

Незважаючи на хронічні неплатежі підприємств теплокомуненерго, махінації облгазів з коштами, отриманими від населення за газ, безпрецедентне податкове навантаження на компанію, НАК "Нафтогаз України" у першому півріччі 2007 року забезпечив позитивний фінансовий результат, отримав чистий прибуток більше 300 млн. грн., своєчасно виконав та продовжує виконувати усі свої зобов'язання, у тому числі і щодо повернення міжнародних кредитів. У лютому поточного року Компанія погасила кредит банку ABN AMRO у розмірі $200 млн. В цілому, за 8 місяців 2007 року "Нафтогаз України" виконав зобов'язання по кредитним угодам на суму більше $500 млн.

Компанія у 2007 році безумовно виконує всі свої кредитні зобов'язання. Загальний кредитний портфель "Нафтогазу України" на сьогодні складає більше $2,2 млрд., його обслуговування коштує близько $200 млн. щорічно. Втім, Компанія фактично змушена тягнути на собі тягар неоплати підприємствами ТКЕ спожитого природного газу. Борг комунальних теплоенергетиків станом на 28 серпня складає 842 млн. грн. "Нафтогаз України" закликає окремих керівників Держави та політиків замість непрофесійної полеміки навколо газового питання приділити максимум уваги щодо вирішення проблеми внутрішніх розрахунків за природний газ.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также