В сентябре новый мост через Днепр в Киеве соединит правый и левый берега

09.08.2007, 13:14

В сентябре на строительстве железнодорожно-автомобильного мостового перехода через Днепр в Киеве будут соединены правый и левый берега. (укр.)

Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак оглянув хід будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через річку Дніпро у Києві. Він позитивно оцінив роботу будівельників.

Володимир Козак дав завдання у вересні 2007 року закінчити перший етап будівництва, а саме монтаж металоконструкцій прогонових споруд верхового автомобільного проїзду мостового переходу та з'єднано правий та лівий береги Дніпра. Зараз проводиться збирання та повздовжнє насування металоконструкцій прогонових споруд над судноплавною частиною русла Дніпра.

З початку року на будівництві залізнично-автомобільного мостового переходу вже освоєно 900 млн. грн., до кінця року планується ще освоїти 300 млн. грн. - це 50% від всіх освоєних коштів з 2004 року.

Рух по залізничним коліям мосту планується відкрити навесні 2008 року.

Довідково: будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу ведеться з дозволу наданого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13.07.2004 N490-р. Замовником будівництва виступила Південно-Західна залізниця.

Залізнично-автомобільний мостовий перехід через р. Дніпро дозволить раціонально розподілити обслуговування пасажирських та швидкісних поїздів між пасажирською станцією Київ-Пасажирський та новим вокзальним комплексом на станції Дарниця. Будівництво мосту дозволить забезпечити обслуговування нових швидкісних поїздів та зв'язати з Києвом денними поїздами більшість обласних та великих індустріальних центрів країни.
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також